Бессараб, Александр СеменовичБандуренко, Галина МихайловнаШутюк, Виталий ВладимировичЛевковская (Музыка), Татьяна Николаевна2013-10-252013-10-252013Совершенствование технологи каротинсодержащих концентрированных соков / А. Бессараб, Г. Бандуренко, В. Шутюк, Т. Левковская // Scientific works.– Plovdiv: UFT Academic Publishing House.– 2013.– Т. LX.– P. 345-349.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/10644The work is devoted to the concentrated juice production possibility investigation with carrot application toexpand the product’s range with increased nutritional value. Attention is paid to the choice of optimal technology, the use of other ingredients and enriching additives and their impact on the quality of the final product. The paper presents the results of research, as well as the characteristics of finished products.The deep attention was devoted to the optimum technology choice and application of ingredients and enriching additives, their influences on final product quality. Results of researches, and ready-made products characteristics are given in work. Работа посвящена исследованию возможности производства концентрированных соков с использованием моркови для расширения ассортимента продуктов повышенной пищевой ценности. Уделено внимание вопросам выбора оптимальной технологии, применению других ингредиентов и обогащающих добавок, их влияния на качество конечного продукта. В работе приведены результаты исследований, а также характеристики готовых продуктов.juiceconcentrationprocesscarrotsapplesqualitynutritional valueсокконцентрированиепроцессморковьяблокикачествопищевая ценностькафедра технології консервуванняСовершенствование технологи каротинсодержащих концентрированных соковArticle