Як достовірно розрахувати коефіцієнт внутрішнього перенесення вологи в кукурудзяних зародках - Луцик, Юрій Павлович; Король, Анатолій Миколайович; Вербицький, Борис Ілліч; Шаран, Андрій Васильович (My University, 2002)
В статті наведені визначені для кукурудзяних зародків коефіцієнти ефузії і термічної ефузії в залежності від вмісту вологи. Коефіцієнти ефузії мають найбільші значення 1,5  10-11 м2/с при вологовмістах до 10% і залишаються сталими до вологовмісту 30%. Коефіцієнти термічної ефузії зростають при підвищенні температури. Determined for corn germs the coefficients of effusion and thermal effusion depended on water contents are presented in the paper. Coefficent of effusion has the maximal value 1,5  10-11 m2/s for water contents 10% and remained constant up to water contents 30%. Coefficient of thermal effusion increases at the rise of temperature.
Keywords: кукурудзяні зародки; коефіцієнти ефузії; термоефузії; corn germ; coefficients of effusion; thermoeffusion; кафедра фізики та професійної безпеки; кафедра технології зберігання і переробки зерна