Луцик, Юрій ПавловичКороль, Анатолій МиколайовичВербицький, Борис ІллічШаран, Андрій Васильович2013-04-222013-04-222002Як достовірно розрахувати коефіцієнт внутрішнього перенесення вологи в кукурудзяних зародках / Ю. П. Луцик, А. М. Король, Б. І. Вербицький, А. В. Шаран // Зерно і хліб. - 2002. - № 4. - С. 87.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7593В статті наведені визначені для кукурудзяних зародків коефіцієнти ефузії і термічної ефузії в залежності від вмісту вологи. Коефіцієнти ефузії мають найбільші значення 1,5  10-11 м2/с при вологовмістах до 10% і залишаються сталими до вологовмісту 30%. Коефіцієнти термічної ефузії зростають при підвищенні температури. Determined for corn germs the coefficients of effusion and thermal effusion depended on water contents are presented in the paper. Coefficent of effusion has the maximal value 1,5  10-11 m2/s for water contents 10% and remained constant up to water contents 30%. Coefficient of thermal effusion increases at the rise of temperature.otherкукурудзяні зародкикоефіцієнти ефузіїтермоефузіїcorn germcoefficients of effusionthermoeffusionкафедра фізикикафедра технології зберігання і переробки зернаЯк достовірно розрахувати коефіцієнт внутрішнього перенесення вологи в кукурудзяних зародкахArticle