Очищення питної води від іонів заліза комбінованим природним сорбентом - Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила Миколаївна (My University, 2009)
У статті досліджено адсорбційні властивості природних мінералів палигорськіта й морденіта щодо домішок води питної. Показано, що для очищення води для пиття доцільно використовувати сорбент, що складається із композиції палигорськіта та морденіта у співвідношенні 25:75, в кількості 3,3% мас. при тривалості взаємодії 90 хв. In this paper the adsorption properties of natural minerals palygorskite and mordenite regarding drinking water contaminants. It is shown that drinking water treatment is advisable to use a sorbent composition comprising mordenite and palygorskite in a ratio of 25:75 in an amount of 3.3 wt%. interaction with duration 90 min.
Keywords: адсорбція; палигорськіт; морденіт; вода питна; adsorption; palygorskite; mordenite; drinking water; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв