Міф першопочатків і кінця у поетиці М. Рильського і Т. Шевченка - Векуа, Оксана Віталіївна (My University, 2012)
У статті шляхом генетично-типологічного порівняння міфопоетики М. Рильського і Т. Шевченка окреслено спільні й унікальні риси їхнього образотворення. Аргументується думка, що архетипові образи Рильського і Шевченка, закорінені в українській культурі, і є конкретною функціональною реалізацією архетипів колективного підсвідомого( універсально-постійних начал психіки людства).

This work is a complex research and development of M. Rylskuy’s poetry as a univers myths. Revealed, that archetypical images of M. Rylskuy and T. Shevchenko havt sources in Ukrainian traditional culture and are a concrete functional realizations of universal human mind’s archetypes.
Keywords: образ-символ; первообраз; national picture of the universe; міф; міфопоетика; архетип; міфологема; traditional mythology; archetype; archetypical image; image-symbol; poetic of myth; кафедра гуманітарних дисциплін