Вібраційний екстрактор (Патент на корисну модель № 40166) - Зав'ялов, Володимир Леонідович; Бодров, Виктор Семенович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна (My University, 2009)
Вібраційний екстрактор, що містить вертикальний циліндричний корпус із пристроями безперервного введення та виведення відповідно рідкої та твердої фаз, встановлені у робочому об'ємі корпуса вертикальні штоки, що забезпечені від приводу можливістю вертикального взаємовідносного протиспрямованого коливального руху з заданими амплітудами та частотами, із по черзі закріпленими на них сепарувально- транспортувальними тарілками, який відрізняється тим, що сепарувально-транслортувальні тарілки містять багатопелюсткову конструкцію - пластини-пелюстки з гнучкого еластичного перфорованого матеріалу та з саморегульованими за пропускною здатністю по твердій фазі живими перерізами. Vibratory extractor comprising a vertical cylindrical housing with continuous device input and output , respectively of the liquid and solid phases , set in a working volume enclosure vertical rods secured about the possibility of vertical vzayemovidnosnoho protyspryamovanoho oscillatory motion with specified amplitudes and frequencies of alternately fixed they separuvalno - conveyor plates , characterized in that separuvalno - translortuvalni plates containing polypetalous design - plates , a petal of a flexible elastic material is perforated and self-regulating by the bandwidth of the solid phase live section
Keywords: віброекстрактор; екстрагування; тарілка; vibro extractor; extraction; plate; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв