Косоголова, Людмила ОлексіївнаМалежик, Іван ФедоровичПопова, Наталія Вікторівна2014-03-242014-03-242004Патент 70739 A, МПК 7 A23L2/00 Фруктово-овочевий напій / Косоголова Л. А., Малежик І. Ф., Попова Н. В. ; заявник Національний університет харчових технологій. — № 20031212470 ; заявл. 25.12.2003 ; опубл. 15.10.2004, Бюл. № 10, 2004 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13372Фруктово-овочевий напій на основі екстрактів з пряно-ароматичної сировини з покращеними органолептичними показниками та підвищеною біологічною цінністю. В напій, який містить яблучний сік, екстракт м'яти перцевої, лимонну кислоту та воду, згідно винаходу, додатково вводяться екстракти з листя або коріння петрушки, що містять поліфенольні речовини, гвоздики, кориці та водний розчин стевії в якості цукрозамінника. Результат полягає в покращенні органолептичних властивостей та харчової цінності. Fruit and vegetable drink from extracts of aromatic raw materials with improved organoleptic characteristics and high biological value. As a beverage containing apple juice, peppermint extract, citric acid and water, according to the invention additionally introduced extracts from leaves and roots of parsley which contain polyphenolic substances, cloves, cinnamon and aqueous stevia as a sweetener. The result is to improve the organoleptic properties and nutritional valueuk-UKпряно-ароматична сировинаекстрактнапійaromatic raw materialsextractdrinkкафедра експертизи харчових продуктівкафедра процесів і апаратів харчових виробництвФруктово-овочевий напій (Патент на винахід № 70739 A)