Подовження терміну зберігання житньо-пшеничного хліба - Дробот, Віра Іванівна; Сильчук, Тетяна Анатоліївна (My University, 2001)
Досліджено вплив житньо-солодового екстракту й ферментного препарату на процес черствіння хліба. Встановлено, що внесення цих добавок збільшує масову частку декстринів в хлібі, що сприяє сповільненню процесу черствіння готових виробів та обумовлює подовження терміну зберігання хліба.

The influence of rye-malt extract and enzyme on stylling process. The usage in bough rye-malt extract and enzyme to increase total contents of dextrin of bread and prolong the time of bread storage, are established.
Keywords: хліб; солодовий екстракт; ферментний препарат; процес черствіння; декстрини; bread; malt extract; enzymes; stylling process; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів