Характеристики міцності молібдену при дії високотемпературного газового середовища - Башта, Анатолій Володимирович (My University, 2013)
У статті досліджується повзучість молібдену у високотемпературному газовому середовищі при одноосному статичному навантаженні. Досліджується поведінка молібдену при різних концентраціях і складах газу в якості корозійного середовища. Зроблено спробу аналітично описати асимптотичну поведінку кривих молібдену, отриманих для зазначених умов, у першому наближенні. In the work the creep of molybdenum sample is studied in high-temperature gaseous medium under homogeneous static load. The typical behavior of molybdenum is investigated for different concentration of gas as a corrosive medium. As a result the asymptotic behavior of molybdenum is determined in a first approximation for the above-mentioned conditions.
Keywords: висока температура; молібден; корозійне середовище; high-temperature; molybdenum; corrosive medium; creep; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки