Моделювання оптичного сортування полімерів із застосуванням ежектуючих соплових систем - Рівна, Катерина Вікторівна; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Валіулін, Геннадій Раіфович (My University, 2018)
Одним з найбільш перспективних напрямків рециклінгу полімерних відходів є максимальне використання їх ресурсного потенціалу за допомогою відокремлення фракцій вторинної сировини. В рамках цього напрямку розроблені різні технології сортування попередньо відібраних полімерів за допомогою керованих ежектуючих соплових систем. Враховуючи проведене дослідження по роботі соплових елементів, можна удосконалити функціональних модулі у складі технологічних ліній сортування. Розроблена власна модель підбору соплових систем із керуючими ежекторами, що забезпечують відповідні кінематичні і динамічні характеристики сортування. One of the most promising directions for recycling polymer waste is the maximum use of their resource potential by separating fractions of secondary raw materials. In this direction, various technologies for sorting pre-selected polymers with the help of controlled ejecting nozzle systems. Taking into account the conducted research on the work of nozzles elements, it is possible to improve the functional modules within the technological lines sorting. An own model of selection of nozzle systems with controllers is developed Ejectors that provide the appropriate kinematic and dynamic characteristics sorting.
Keywords: рециклінг; полімерні відходи; вторинна сировина; технології сортування; соплові системи; recycling; polymer waste; recycled; sorting technology; nozzle systems; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки