Фізико-хімічні характеристики згустків, одержуваних різними способами зсідання вершків - Бартошак, Іван Вікторович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Маринін, Андрій Іванович (My University, 2025)
Одержані результати дослідження мають практичну значимість, оскільки дозволяють обрати найбільш раціональний спосіб зсідання вершків у технології вершкових сирів для одержання максимального виходу продукту. Перспективи подальших досліджень полягають у виявленні раціональної тривалості холодного самопресування вершкових згустків для підвищення вмісту сухих речовин у сирі.
Keywords: сир вершковий; вершки; сметана; кафедра технології молока і молочних продуктів