Якісна підготовка буряків до перероблення – головна вимога для високоефективної роботи цукрового заводу - Хоменко, Микола Дмитрович; Сорокін, Анатолій Іванович; Штангеєв, Костянтин Остапович; Кухар, Володимир Миколайович; Саповський, Віталій Дмитрович; Чернявський, Олександр Петрович (My University, 2016)
Приведено аналіз причин низького ступеню очистки буряків від забруднення. Наведено теоретичні та розрахункові данні, а також рекомендації для різних режимів роботи якими забезпечуються покращення відмивання та зменшення витрат води. The analysis of the reasons for the low degree of contamination of beets is given. Theoretical and design data are given, as well as recommendations for various modes of operation that provide improved washing and reducing water consumption.
Keywords: очищення; відмивання; кінетична енергія; потенційна енергія; cleaning; laundering; kinetic energy; potential energy; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування