Скінченно-елементний метод дослідження коливань і дисипативного розігріву шаруватих металокерамічних елементів - Гололобов, В. І.; Вовкодав (Обізюк), Наталія Іванівна (My University, 1994)
Наведене варіаційне формулювання задач, в яких граничні умови на поверхні п’єзоматеріалу задані в інтегральній формі – на електродах задається загальний заряд, а значення електричного потенціалу потрібно визначити. Методом скінченних елементів розв’язані задачі про коливання тришарової пластинки і дисипативний розігрів двошарового циліндру. The article presents variational formulation of problems where in boundary conditions on the surface of a piezomaterial are given in the integral form – on electrodes the total charge is given while the value of an electrical potential is to be determined. By the method of finite elements the problems about vibration of a threelayered plate and dissipative heating of a two-shell cylinder have been solved.
Keywords: тришарова пластинка; двошаровий циліндр; коливання; дисипативний розігрів; threelayered plate; two-shell cylinder; vibrations; dissipative heating; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки