Особливості зберігання білково-збивного крему з додаванням горобинового та журавлинового пюре - Сивній, Іванна Іванівна; Оболкіна, Віра Іллівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна (My University, 2016)
Проведені дослідження визначення природних консервантів в пюре з горобини та журавлини, зміни мікробіологічних показників білково-збивного крему із застосуванням ягідних пюре у процесі зберігання. Доведено ефективність їх використання в технології оздоблювального напівфабрикату подовженого терміну придатності завдяки наявності в пюре журавлини бензойної кислоти, в пюре горобини сорбінової кислоти, які володіють антимікробної дією. The research definition of natural preservatives in the puree rowan and cranberries, changes in microbiological indicators of protein-whipped cream with the use of berry puree during storage. Proven effectiveness of their use in technology of finishing semi-finished elongated shelf-life with puree of cranberry benzoic acid, puree of rowan sorbic acid, which has antimicrobial activity.
Keywords: білковий крем; бензойна кислота; горобина; журавлина; мікробіологічні показники; природний консервант; protein cream; benzoic acid; rowan; cranes; microbiologic indicators; natural preservative; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів