Обґрунтування раціональних режимів роботи хлібопекарських печей - Ковальов, Олександр Володимирович; Беседа, Сергій Дмитрович (My University, 2012)
Проведені дослідження роботи печей з рециркуляцією продуктів згоряння – найбільш розповсюдженого типу хлібопекарських печей, при перемінних режимах роботи. У цих печах підвищення продуктивності призводить до збільшення температури відпрацьованих газів, зниження – до зменшення температури відпрацьованих газів. Studies of the oven with recirculation of combustion products - the most common type of bakery ovens with variable modes. These furnaces productivity increases flue gas temperature, lower - to reduce the flue gas temperature.
Keywords: хлібопекарська піч; продуктивність; відпрацьовані гази; паливо; продукти згоряння; температура; baking oven; productivity; fuel; exhaust gases; combustion products; the temperature; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв