Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна2023-12-082023-12-082023Дущак, О. В. Особливості українського ринку овочевих консервів / О. В. Дущак // Якість і безпека харчових продуктів : тези доповідей VІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 9-10 листопада 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – C. 277-279https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41724Овочепереробна галузь України є складною, багатофункціональною галуззю та має господарський комплекс з розвиненою системою галузевої кооперації та міжнародної діяльності. У 2018-2019 роках обсяг ринку овочевих консервів в Україні склав понад 60 тис. тонн у натуральному вираженні та понад 330 млн доларів США в грошовому. У цих умовах особливого значення набуває асортиментна політика. До товару з боку споживача висуваються підвищені вимоги до асортименту та якості, а його економічна ефективність залежить від ефективності роботи переробного підприємства. The vegetable processing industry of Ukraine is a complex, multifunctional industry and has an economic complex with a developed system of industry cooperation and international activity. In 2018-2019, the volume of the canned vegetable market in Ukraine amounted to more than 60,000 tons in natural terms and more than 330 million US dollars in monetary terms. In these conditions, assortment policy becomes especially important. The product is subject to increased demands for assortment and quality from the consumer's side, and its economic efficiency depends on the efficiency of the processing enterprise.харчова промисловістьрослинна сировинатоматиснекихарчові продуктикафедра технології консервуванняfood Industryvegetable raw materialstomatoessnacksfoodОсобливості українського ринку овочевих консервівThesis