Визначення напруженого стану в ортотропній циліндричній оболонці з отворами - Богатирчук, Анатолій Степанович; Гузенко, Світлана Володимирівна (My University, 2018)
Подана методика визначення напружень в ортотропній циліндричній оболонці, послабленої двома круговими отворами на одній напрямній. Використано модель оболонок типу Тимошенка. Застосовано метод скінчених елементів. Досліджено розподіл напружень навколо отворів від зміни зсувної жорсткості матеріалу оболонки. The method of determination of stresses in orthotropic cylindrical shell with two holes on one guide was given. The shells model of Timoshenko was used. The method of finite elements was used. The strain distribution around the holes on changed of shear stiffness of shell material was investigated.
Keywords: ортотропна оболонка з круговим отвором; метод скінченних елементів; orthotropic shell with circular opening; finite elements method; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.