Метод розрахунку параметрів теплового бар'єра для потреб тепло- та холодопостачання - Соломаха, О. С.; Новаківський, Євген Валерійович; Недбайло, Олександр Миколайович (My University, 2014)
В роботі поставлено задачу використання низькопотенційної енергії ґрунту для потреб тепло- та холодопостачання без підвищення її потенціалу за рахунок так звано- го теплового бар’єра. Представлено математичну модель огороджуваль- ної конструкції з тепловим бар’єром. In the paper sets up the task of using soil low-grade energy for the needs of heating and cooling without increasing energy grade, due to the thermal barrier. Mathematical model of fencing structure with thermal barrier is shows.
Keywords: тепловий бар'єр; thermal barrier; енергетична паля; energy pile; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки