Вузол царги та тарілки масообмінного обладнання (Патент на винахід № 106892) - Малета, Володимир Миколайович; Шевченко, Олександр Юхимович; Марценюк, Олександр Степанович; Бедрик, Олеся Володимирівна (My University, 2014)
Вузол царги та тарілки масообмінного обладнання, тарілка якого має верхнє і нижнє полотно, між якими утворена перехідна ємність, який відрізняється тим, що містить ущільнення між царгою та тарілкою, виконане як суцільна пружна пластина, яка встановлена між верхнім та нижнім полотнами тарілки по їх периметру і герметично закріплена до нижнього та верхнього полотен тарілки.
Keywords: пружна пластина; перехідна ємність; царга; полотно; elastic plate; transitional capacity; architrave; canvas; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв