Порівняльний аналіз перекладу поетичного тексту (на прикладі перекладу балади Й.-В. Гете «Рибалка» на українську мову поетами Д.Ю. Загулом і М.І. Терещенком) - Бойко, Ганна Анатоліївна (My University, 2013)
Стаття присвячена порівняльному аналізу перекладу балади Й.-В. Гете на українську мову поетами Д.Ю. Загулом і М.І. Терещенком. В статті аналізується передача поетичної матриці при перекладі: зовнішньої (еквілінеарність, рими), та внутрішньої (зміст, художні засоби, образи). The article deals with comparative analysis of the translation of the ballad of J.-W. Goethe “Fisherman” into Ukrainian by the poets D.J. Zagul and M.I. Tereshchenko. The rendering of poetical matrix is analysed: external (rhyme, poetical metre) and internal (content, tropes, artistic images).
Keywords: балада; порівняльний аналіз; поетичний переклад; рима; віршовий розмір; зовнішня матриця; внутрішня матриця; художній образ; ballad; comparative analysis; poetical translation; rhyme; poetical metre; external matrix; internal matrix; artistic image; кафедра іноземних мов професійного спрямування