Типологічні ознаки метонімічних перенесень у мовосвіті письменників-постмодерністів - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2021)
У статті описано типологічні ознаки метонімічних перенесень у сучасній українській художній прозі. Схарактеризовано лакальний, атрибутивний, казуальний та темпоральний типи метонімічного перенесення. The article describes the typological features of metonymic transfers in modern Ukrainian fiction. Local, attributive, casual and temporal types of metonymic transfer are characterized.
Keywords: сучасна українська художня проза; письменники-постмодерністи; вторинна номінація; метонімія; метонімічне перенесення; modern Ukrainian fiction; postmodern writers; secondary nomination; metonymy; metonymic transfer; кафедра гуманітарних дисциплін