Вивчення властивостей зернобобової сировини для отримання функціональних продуктів - Янюк, Тетяна Іванівна; Тракало, Тетяна Олександрівна; Ганзенко, Валентина Василівна (My University, 2021)
В роботі поставлена проблема, проведено аналіз і спрогнозовано розвиток ринку харчових про-дуктів у найближчий час. Традиційні продукти вже не можуть виконувати функції повного забезпечення потреб сучасної людини, тому виникла необхідність в багатокомпонентних калорійних продуктах різного призначення. Поставлена задача вимагає вивчення фізико-хімічних та технологічних властивостей ком-понентів для створення технології, розробки рецептури та визначення технологічних параметрів обробки сировини. Розроблення нових продуктів може вирішувати цілу низку питань, найбільш актуальними серед яких є збільшення вмісту білків, особливо повноцінних, зменшення жирів та вуглеводів при необхідності.
Keywords: сочевиця; напій; овес; білок; суспензія; зерно; насіння; uspension; grain; seeds; кафедра технології зберігання і переробки зерна