Янюк, Тетяна ІванівнаТракало, Тетяна ОлександрівнаГанзенко, Валентина Василівна2022-02-022022-02-022021Янюк, Т. І. Вивчення властивостей зернобобової сировини для отримання функціональних продуктів / Т. І. Янюк, Т. О. Тракало, В. В. Ганзенко // Молодий вчений. – 2021. – № 6 (94). – С. 108–113.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37014В роботі поставлена проблема, проведено аналіз і спрогнозовано розвиток ринку харчових про-дуктів у найближчий час. Традиційні продукти вже не можуть виконувати функції повного забезпечення потреб сучасної людини, тому виникла необхідність в багатокомпонентних калорійних продуктах різного призначення. Поставлена задача вимагає вивчення фізико-хімічних та технологічних властивостей ком-понентів для створення технології, розробки рецептури та визначення технологічних параметрів обробки сировини. Розроблення нових продуктів може вирішувати цілу низку питань, найбільш актуальними серед яких є збільшення вмісту білків, особливо повноцінних, зменшення жирів та вуглеводів при необхідності.otherсочевицянапійовесбілоксуспензіязернонасінняuspensiongrainseedsкафедра технології зберігання і переробки зернаВивчення властивостей зернобобової сировини для отримання функціональних продуктівArticle