Система автоматизації управління процесом сокодобування з підсистемою підтримки прийняття рішень - Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор Володимирович (My University, 2004)
Існуючі системи автоматизації цукровим виробництвом забезпечують виконання задач контролю і управління основними параметрами сокодобування. Але іноді виникають ситуації в яких традиційні системи автоматизації не можуть забезпечити адекватної реакції і втрачають працездатність. Для допомоги оперативному персоналу функції сучасних систем автоматизації можуть бути розширені за рахунок введення підсистеми виявлення, пошуку, локалізації і вироблення рекомендацій для можливих варіантів рішення ,виникаючих проблем. Existing automation systems provide sugar production performance problems monitoring and control basic parameters sokodobuvannya. But sometimes there are situations in which traditional automation systems can not provide an adequate response and lose performance. To assist operational staff functions of modern automation systems can be expanded by introducing detection subsystem, search, localization and make recommendations for possible solutions, problems.
Keywords: система підтримки прийняття рішень; цукрове виробництво; база знань; decision support system; sugar production; knowledge base; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка