Пащенко, Богдан Сергійович2024-03-252024-03-252023Пащенко, Б. С. Гігієнічний дизайн обладнання як складова забезпечення якості та безпечності харчових продуктів / Б. С. Пащенко // Якість і безпека харчових продуктів : збірник тез VІ Міжнародної науково-практичної конференції, 9-10 листопада 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 202-204https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42241Авторами показано. що гігієнічний дизайн у харчовій промисловості відіграє важливу роль для контролю мікробіологічної безпеки та якості виробленої продукції. Це дозволяє запобігти небажаному збільшенню кількості мікроорганізмів, вмісту токсинів або хімічних залишків, а також забрудненню іншими нехарчовими речовинами в продуктах. Потужності операторів ринку харчової продукції, спроектовані з урахуванням вимог гігієнічного інжинірингу, з відповідно побудованими технологічними лініями та гігієнічним обладнанням, яке експлуатується за нормальних умов та обслуговується згідно інструкцій, вироблятиме безпечні харчові продукти з регламентованими показниками якості та безпеки.The authors show that hygienic design in the food industry plays an important role in controlling the microbiological safety and quality of products. This helps to prevent undesirable increases in the number of microorganisms, toxins or chemical residues, as well as contamination with other non-food substances in products. The facilities of food market operators designed to meet the requirements of hygienic engineering, with appropriately constructed production lines and hygienic equipment operated under normal conditions and maintained according to instructions, will produce safe food products with regulated quality and safety indicators.ukгігієнічний дизайн обладнанняякість і безпека харчових продуктівкафедра експертизи харчових продуктівhygienic design of equipmentfood quality and safetyГігієнічний дизайн обладнання як складова забезпечення якості та безпечності харчових продуктівAbstracthttps://orcid.org/0000-0002-9623-9061