Методичні аспекти формування навичок аудіювання при підготовці до здачі сертифікаційних іспитів - Форостюк, Інна Вадимівна; Шерстюк, Надія Володимирівна (My University, 2020)
У статті висвітлюються методи формування та розвитку навичок сприйняття мови на слух на прикладах підготовки до складання іспиту ЗНО з іноземної мови та Кембриджських екзаменів рівнів В1 Preliminary і B2 First. Авторами розглянуті типи завдань, які подаються на зазначених іспитах, та організаційні підходи, що передують виконанню завдань з аудіювання, такі як вміння уважно прочитати умову, щоб виділити важливі елементи і сфокусуватися на тій інформації, яка має бути отримана в результаті прослуховування. Аналізуються деякі психофізіологічні механізми, задіяні у даному процесі – антиципація та прогнозування, що ґрунтуються на роботі довготривалої пам’яті, а також процес функціонування оперативної пам’яті, яка теж відіграє важливу роль у сприйнятті мови на слух.
Keywords: іспит; аудіювання; exam; audition; метод; психофізіологічні механізми; method; psychophysiological mechanisms; прогнозування; сприйняття; forecasting; perception; кафедра іноземних мов професійного спрямування