Передумови становлення та перспективи розвитку дистанційного навчання іноземній мові в НУХТ - Гаркуша, Олена Олександрівна (My University, 2019)
На сьогоднішній день в світі активно відбувається процес реорганізації вже існуючої моделі освіти, проте для досягнення вищого рівня, державі необхідні принципово нові підходи та методи до вивчення матеріалу дисциплін вузького профілю, зокрема дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням», яка викладається в НУХТ. Нині високої популярності набуває система дистанційної освіти. Досягнутий за останні роки прогрес у впровадженні інформаційних технологій та комп’ютерних засобів у процес навчання й відсутність праць про передумови та перспективи дистанційного навчання англійській мові студентів НУХТ зумовили необхідність проведення дослідження в цій галузі. Nowadays the reorganization process of the existing model of education takes place. To reach the higher level the state needs completely new approaches and methods for studying of subjects such as Foreign language for professional aims. This subject is taught in NUFT. Currently the system of distance education is becoming more popular. The progress achieved during recent some years and the implementation of information and computer technologies in the educational process, the lack of scientific papers about the prerequisites and possible prospects of distance learning of the English language by the students of NUFT have led to the necessity for the research in this area.
Keywords: дистанційна освіта; перспективи; передумови ставлення; distance education; prospects; preconditions of establishment; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації