Chepel, NataliaGrek, OlenaKrasulya, Olena2013-09-202013-09-202013Chepel, N. V. Identification of by-products of fermentation of whey and malt worts / N. V. Chepel, О. V. Grek, O. O. Krasulia // Nauka I studia. – 2013. – № 17 (85). – Р. 73–80.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9797Results of gas chromatographic studies for definition of by-products of fermentation of whey and malt worts enabled evaluate advantages Zygosaccharomyces lactis 868-K yeast race objectively. Presence of the given yeast race in nutritional medium has a positive effect on producer’s metabolism, thus stimulating biosynthesis or transformation of nutritional medium aromatic substances.otherby-products of fermentationпобічні продукти бродінняпобочные продукты броженияlactose fermenting yeastлактозозброджувальні дріжджілактосбраживающие дрожжиsensory indicatorsорганолептичні показникиорганолептические показателикафедра технології молока і молочних продуктівIdentification of by-products of fermentation of whey and malt wortsArticle