Організація харчування населення в умовах забруднення навколишнього середовища радіонуклідами - Заєць, Віра Анатоліївна; Авдієнко, Світлана Олексіївна (My University, 2011)
Під впливом радіації виникає дефіцит деяких вітамінів групи В, зокрема тіаміну. Причинами погіршення забезпечення організму тіаміном можуть бути зменшення споживання харчових продуктів внаслідок радіофобії, порушення його синтезу мікрофлорою кишечника. Under act of radiation there is a deficit of some vitamins of group В, in particular to Thiaminum. Reasons of worsening of providing of organism Thiaminum can be diminishing of consumption of food products as a result of radiophobia, violation of his synthesis by the microflora of intestine.
Keywords: забруднення; радіонукліди; харчування; contamination; radionuklidy; feed; кафедра екології та екоменеджменту