Використання екстрактів меліси та суцвіть чорнобривців для отримання оздоровчого безалкогольного напою - Абдукарімов, Максим Володимирович; Башта (Шеремет), Алла Олексіївна (My University, 2025)
Метою даної роботи є розроблення способу виробництва безалкогольного напою оздоровчого призначення, який відповідав би сучасним тенденціям здорового харчування. Використання екстрактів рослинної сировини, зокрема меліси та суцвіть чорнобривців, у поєднанні з абрикосовим соком дозволяє отримати безалкогольний напій оздоровчого призначення з приємним смаком, ароматом та корисними властивостями, що робить його привабливим для широкого кола споживачів

The purpose of this work is to develop a method for producing a non-alcoholic health drink that would meet modern trends in healthy eating. The use of plant extracts, in particular lemon balm and marigold inflorescences, in combination with apricot juice allows you to obtain a non-alcoholic health drink with a pleasant taste, aroma and beneficial properties, which makes it attractive to a wide range of consumers
Keywords: сік абрикосовий; чорнобривці; кафедра технології оздоровчих продуктів; juice apricot; melissa; melissa; marigold