Проблеми та перспективи розвитку молочної галузі України - Гарастовська, Альона Вікторівна; Пєтухова, Ольга Михайлівна (My University, 2023)
Проаналізовано проблеми та перспективи розвитку молочної галузі України. Охарактеризовано стан молочного скотарства та переробної промисловості. Проаналізовано обсяги експортно-імпортних операцій. Акцентовано увагу на руйнуванні ланцюжків реалізації молока-сировини, готової продукції, цілих молочно-товарних ферм та молокопереробних заводів. Виділено основні проблеми для підприємств молочної галузі на сучасному етапі. Зароблено висновок, що проблеми у молочній галузі є досить масштабними та багатоплановими, і обумовлені не тільки особливостями галузі, а й великою кількістю зовнішніх та внутрішніх факторів. Обґрунтовано, що для вирішення проблем підприємств молочної галузі необхідні інвестиції та підсилення державної підтримки. The problems and prospects of the development of the dairy industry of Ukraine are analyzed. The state of dairy farming and processing industry is characterized. The volumes of export-import transactions were analyzed. Attention is focused on the destruction of chains of sales of raw milk, finished products, entire dairy farms and milk processing plants. The main problems for dairy enterprises at the current stage are highlighted. It was concluded that the problems in the dairy industry are quite large-scale and multifaceted, and are caused not only by the specifics of the industry, but also by a large number of external and internal factors. It is substantiated that investments and strengthening of state support are necessary to solve the problems of dairy enterprises.
Keywords: кафедра маркетингу; молочна галузь; молочне скотарство; молокопереробні заводи; експортно-імпортні операції; фактори впливу; dairy industry; dairy farming; milk processing plants; export-import operations; influencing factors