Гейнце, Вікторія ВіталіївнаПисарєв, Максим ГригоровичБессараб, Олександр Семенович2013-04-232013-04-232013Гейнце, В. В. Використання інулину та пектину для виробництва профілактичних продуктів / В. В. Гейнце, М. Г. Писарєв, О. С. Бессараб // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 79 міжнар. наук. конф. мол. учен., асп. і студ., 15-16 квітня 2013 р.– К. : НУХТ. - С. 227-228.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7604Коренеплоди топінамбура особливо багаті на інулін, його рекомендують хворим на цукровий діабет. Пектини топінамбура належать до пектинів з високим ступенем етерифікації. Цим вони прирівнюються до найякісніших сортів пектинів з яблук і цитрусових і навіть перевершують їх. Root artichoke particularly rich in inulin, it is recommended for patients with diabetes. Pectins belong to artichoke pectin with a high degree of esterification. These are equivalent to the highest quality grades of pectin from apples and citrus, and even surpass them.otherтопінамбурінулінхарчові продуктипектинjerusalem artichokeinulinfoodpectinкафедра технології консервуванняВикористання інулину та пектину для виробництва профілактичних продуктівArticle