Кирпіченкова, Оксана МиколаївнаЛитвинець, Лариса Федорівна2023-05-012023-05-012022Кирпіченкова, О. М. Сучасні напрямки використання плодів бузини чорної у виробництві ресторанної продукції / О. М. Кирпіченкова, Л. Ф. Литвинець // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. – 2022. – Том 33 (72) №4. – С. 248-253https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40491У статті досліджується напрями використання плодів бузини сушеної в технології ресторанної продукції. Зокрема, розроблена технологія приготування пюре-напівфабрикату бузинового, яке можна використовувати в технології різних груп кулінарної продукції, і рецептури соусів та десерту з його додаванням. The article examines the ways of using dried elderberry fruits in the technology of restaurant products. In particular, the technology for preparing a semi-finished elderberry puree, which can be used in the technology of various groups of culinary products, and the recipe for sauces and desserts with its addition, has been developed.otherкафедра готельно-ресторанної справиплоди бузини чорноїSambucus nigra L.рестораноздоровчі стравиfruits of black elderberryrestauranthealth foodСучасні напрямки використання плодів бузини чорної у виробництві ресторанної продукціїArticle