Роль крафтових сирів у гастро-туризмі України - Мельник, Ірина Олегівна; Архіпчук, Олександр Васильович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна (My University, 2023)
Одним із перспективних напрямків розвитку гастрономічного туризму є сирний туризм – спеціалізований вид туризму, який ознайомлює подорожуючих з національними традиціями сироваріння, культури споживання сиру. One of the promising directions for the development of gastronomic tourism is cheese tourism - a specialized type of tourism that acquaints travelers with the national traditions of cheese-making, the culture of cheese consumption.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; моцарела; виробництво; крафт; туризм; гастрономічний тур; сир; спеції; сулугуні; фета; mozzarella; production; craft; tourism; gastronomic tour; cheese; thespices; suluguni; feta