Дослідження можливості виробництва панкейків на основі рослинної сировини для закладів ресторанного господарства - Букша, Марина Анатоліївна; Павлюченко, Олена Станіславівна; Подобій, Олена Валеріївна; Фурманова, Юлія Петрівна (My University, 2020)
У статті проведено аналіз вітчизняного та світового досвіду використання безглютенової сировини у технології борошняної продукції. Висвітлено питання щодо перспективності використання рослинної сировини у технології панкейків. Досліджено можливість заміни пшеничного борошна на рисове борошна та крохмаль тапіоки, молока на настій з насіння льону, яєць на банани, які також додатково використовуються як підсолоджуючий компонент. Наведено дані, що підтверджують можливість повної заміни компонентів тваринного походження на рослинну сировину. Встановлено, що панкейки на основі рослинної сировини мають достатньо високі органолептичні показники якості та зменшену на 64 ккал, порівняно з традиційною рецептурою, енергетичну цінність.
Keywords: борошняні страви; панкейки; безглютенова сировина; рослинна сировина; якість продукції; pancakes; gluten-free raw materials; vegetable raw materials; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; product quality