Мотивація ефективності праці в системі психології управління - Страшинська, Лариса Володимирівна; Бергер, Аліна Дмитрівна (My University, 2020)
Розглянуто еволюцію підходів до поняття «заохочення», а також проаналізовано існуючі моделі мотивації. Базуючись на ієрархії потреб А. Маслоу, розглянуто задоволення інтересів працівника, а також мотиваційні чинники. Проаналізовано теорію очікувань Врума щодо оцінки конкретним спеціалістом або командою вірогідності певної події. Здійснено оцінку теорії справедливості Л. Портера і Е. Лоулера в аспекті її сучасного застосування та наголошено на певних застереженнях. The evolution of approaches to the concept of "encouragement" is considered, and the existing models of motivation are analyzed. Based on the hierarchy of needs of A. Maslow, the satisfaction of the interests of the employee, as well as motivational factors are considered. Vroom's theory of expectations regarding the assessment of the probability of a certain event by a specific specialist or team is analyzed. L. Porter and E. Lawler's theory of justice in the aspect of its modern application is evaluated and certain reservations are emphasized.
Keywords: кафедра маркетингу; результативність праці; система мотивації; стимулювання праці; моделі мотивації; ступінь задоволення потреб; сприйняття; спонукальні фактори; labor productivity; degree of satisfaction of needs; perception; motivation system; labor incentives; motivation models; motivating factors