Пелехова, Любов СергіївнаУсатюк, Світлана Іванівна2016-03-112016-03-112013Пелехова, Л. С. Дослідження бактеріостатичних властивостей соняшникової олії, обробленої софорою японською / Л. С. Пелехова, С. І. Усатюк // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м'ясної, олієжирової та молочної галузей : програма і матеріали другої міжнародної науково-технічної конференції, 20–21 березня 2013 р. – К. : НУХТ, 2013. – С. 165.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/22450Соняшникова олія, оброблена плодами софори японської, проявляє бактеріостатичну дію відносно до Еscherichia coli та Staphylococcus Aureus. Це свідчить про можливість її використання з метою пригнічення життєдіяльності патогенної мікрофлори та підвищення терміну зберігання харчових продуктів. Sunflower oil, processed fruits of Sophora Japanese manifests bacteriostatic effect against Escherichia coli to and Staphylococcus Aureus. This suggests the possibility of its use in the inhibition of pathogenic life and increase the shelf life of foods.uk-UKкафедра експертизи харчових продуктівсофора японськабактеріостатичні властивостісоняшникова оліяsunflower oilJapanese Sophorabacteriostatic propertiesДослідження бактеріостатичних властивостей соняшникової олії, обробленої софорою японськоюOther