Оптимізація процесу сушіння рослинної сировини з урахуванням впливу різних методів та параметрів - Колеснік, Інна Володимирівна; Бурлака, Тетяна Василівна (My University, 2024)
Сушіння рослинної сировини відіграє ключову роль у забезпеченні її тривалого зберігання та подальшого використання в різноманітних галузях, таких як харчова, фармацевтична, косметична та інші. Оптимізація процесу сушіння є важливим завданням, оскільки вона визначає якість та тривалість збереження рослинної сировини, а також впливає на економічні показники виробництва.

Drying of plant materials plays a key role in ensuring their long-term storage and further use in various industries such as food, pharmaceuticals, cosmetics, and others. Optimization of the drying process is an important task, as it determines the quality and shelf life of plant material, as well as affects the economic performance of production.
Keywords: оптимізація процесу; сушіння; рослинна сировина; process optimization; drying; plant material; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв