Олійник, Світлана ІванівнаСівер, Таїсія ГаланіївнаТарасюк, Леся АнатоліївнаСамченко, Ірина Олександрівна2017-11-082017-11-082016Стійкість скляної тари та лікеро-горілчаної продукції / С. І. Олійник, Т. Г. Сівер, Л. А. Тарасюк, І. О. Самченко // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції - основні засади її конкурентоздатності : Матеріали V Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 14 вересня 2016 р., м. Київ. - К. : НУХТ, 2016. - С. 191.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26095Встановлено, що внаслідок технологічних порушень спостерігається зниження якості та строку придатності до споживання готової лікеро-горілчаної продукції, пов’язане з такими факторами, як: використання скляної тари з невисокою водостійкістю і хімічною стійкістю; додержання строків і умов зберігання до розливу напоїв; оптимальністю складу інгредієнтів, підготовленої води і контролюванням ведення технологічного процесу. It was established that due to technological violations there is a decrease in the quality and duration of consumption of finished alcoholic beverages, due to such factors as: the use of glass containers with low water resistance and chemical resistance; Observance of the terms and conditions of storage for bottling drinks; Optimal composition of ingredients, prepared water and control of the process.лікеро-горілчана продукціяскляна тарафакторипридатністьводостійкістьхімічна стійкістьінгредієнтитехнологічний процесаlcoholic beveragesglass packagingfactorscompressibilitywater resistancechemical resistanceingredientsprocessкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваСтійкість скляної тари та лікеро-горілчаної продукціїOther