Шаповалова, Наталія Петрівна2014-04-072014-04-072012Шаповалова, Н. П. Пастильні вироби фізіологічно-функціонального призначення / Н. П. Шаповалова // Продукти & інгредієнти – 2012. – № 5. – С. 24 28.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13715В статті проаналізовані результати досліджень органолептичних, фізико-хімічних, структурно-механічних та показників безпечності пастильних виробів. Нові пастильні вироби збагачені морськими водоростями та цикорієм характеризуються як фізіологічно-функціональні продукти. Їм притаманний оздоровчий ефект завдяки підвищеному вмісту мікроелементів, зокрема йоду, а також низки вітамінів та харчових волокон. Нові пастильні вироби рекомендовані до використання в раціоні харчування дітей, вагітних жінок та дорослих людей, які потерпіли від наслідків Чорнобильскої катастрофи. The article analyzes the results of studies organoleptic , physico - chemical , structural - mechanical and safety performance pastile products . New pastile products enriched with seaweed and chicory characterized as physiologically - functional products . It is inherent in the health effect due to higher content of trace elements , particularly iodine , as well as a number of vitamins and dietary fiber. New pastile products are recommended for use in the diet of children, pregnant women and adults affected by the Chernobyl disaster.otherпастильні виробифізіологічно-функціональне призначенняморські водоростіцикоріймінеральний складpastile productsphysiological functionalityseaweedchicorymineral compositionкафедра експертизи харчових продуктівПастильні вироби фізіологічно-функціонального призначенняArticle