Пастильні вироби фізіологічно-функціонального призначення - Шаповалова, Наталія Петрівна (My University, 2012)
В статті проаналізовані результати досліджень органолептичних, фізико-хімічних, структурно-механічних та показників безпечності пастильних виробів. Нові пастильні вироби збагачені морськими водоростями та цикорієм характеризуються як фізіологічно-функціональні продукти. Їм притаманний оздоровчий ефект завдяки підвищеному вмісту мікроелементів, зокрема йоду, а також низки вітамінів та харчових волокон. Нові пастильні вироби рекомендовані до використання в раціоні харчування дітей, вагітних жінок та дорослих людей, які потерпіли від наслідків Чорнобильскої катастрофи. The article analyzes the results of studies organoleptic , physico - chemical , structural - mechanical and safety performance pastile products . New pastile products enriched with seaweed and chicory characterized as physiologically - functional products . It is inherent in the health effect due to higher content of trace elements , particularly iodine , as well as a number of vitamins and dietary fiber. New pastile products are recommended for use in the diet of children, pregnant women and adults affected by the Chernobyl disaster.
Keywords: пастильні вироби; фізіологічно-функціональне призначення; морські водорості; цикорій; мінеральний склад; pastile products; physiological functionality; seaweed; chicory; mineral composition; кафедра експертизи харчових продуктів