Технологічні прийоми збереження маси молочно-білкових сумішей з продуктами переробки зернових - Грек, Олена Вікторівна; Тимчук, Алла Вікторівна (My University, 2012)
У статті обґрунтовано застосування процесу заморожування сумішей на основі сиру кисломолочного з борошном пшеничним або крупою манною для запобігання втрати маси при дефростації в разі їх подальшого використання в якості основи для напівфабрикатів та сирних продуктів. Наведена порівняльна характеристика ефективної в’язкості, вологоутримуючої здатності сумішей до заморожування та після дефростації і порівняльна характеристика за цими величинами для сиру кисломолочного. In the article grounded of using of freezing mixtures based on cottage cheese with wheat flour or semolina to prevent weight loss during defrosted if they later use as the basis for finished products and cheese products. The comparative characteristics of effective viscidity, water-retaining capacity of mixtures before freezing and after defrosted and comparative characteristics for these values for cottage cheese.
Keywords: заморожування; freezing; борошно пшеничне; flour is a wheat; крупа манна; groats god sends; напівфабрикати; кафедра технології молока і молочних продуктів