Шульга, Оксана СергіївнаКовбаса, Володимир МиколайовичПетрова, Жанна Олександрівна2012-12-042012-12-042009Шульга, О. С. Екструзійні картоплепродукти з використанням яблучного та бурякового порошків / О. С. Шульга, В. М. Ковбаса, Ж. О. Петрова // Харчова наука і технологія. - 2009. - № 1 (6). - С. 59-62.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4015У статті наведені результати досліджень щодо впливу яблучного та бурякового порошків на органолептичні та деякі фізико-хімічні показники (масова частка вологи екструдатів, коефіцієнт спучування, міцність, ступінь набухання, водопоглинальна здатність, кількість водорозчинних речовин) екструзійних картоплепродуктів. Наводиться визначений хімічний склад основної та додаткової сировини, що використовується при виробництві екструзійних картоплепродуктів. Наведено доцільність використання бурякового та яблучного порошків. Експериментально встановлені оптимальні значення дозування кожного з порошків. Відмічено позитивний вплив яблучного та бурякового порошків на якість екструдатів, а також їх споживацькі властивості.uk-UKсухе картопляне пюреяблучний та буряковий порошкиекструзіяекструзійний картоплепродукткрохмальпектинові речовинибілоксухое картофельное пюреяблочный и свекольный порошокэкструзияэкструзионный картофелепродукткрахмалпектиновые веществабелокdry mashed potatoesapple and beet powderextrusionextrusion potato productsstarchpectinкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівЕкструзійні картоплепродукти з використанням яблучного та бурякового порошків