Очищення яблучного соку з використанням пароконденсаційної кавітації - Жеплінська, Марія Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Баль-Прилипко, Лариса Вацлавівна (My University, 2018)
Наведено результати досліджень процесу очищення яблучного соку за допомогою вдування відкритої пари. Представлено дані динаміки вмісту сухих речовин, забарвленості, прозорості від збільшення температури при різних потенціалах пари. Проведені експерименти допомогли встановити покращення седиментаційних властивостей соку та збільшення продуктивності відстійників для очищення яблучного соку. The article deals with the study of the process of apple juice cleaning by injecting an open pair. The results of the dynamics of the content of dry matter, color, and transparency from the Increase In juice temperature at different vapor potentials are presented. The obtained results allowed to establish an improvement in the sedimentation properties of juice and increase the productivity of the settling tanks for the purification of apple juice.
Keywords: яблучний сік; речовини колоїдної дисперсності; водяна пара; пароконденсаційна кавітація; прозорість; забарвленість; потенціал пари; apple juice; colloidal dispersion substances; water vapor; steam condensation cavitation; transparency; color; potential of steam; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв