До сторічного ювілею Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла Національної академії аграрних наук України - Кочмарський, Валентин Сергійович (My University, 2018)
Висвітлено історію організації, розвитку та діяльності Миронівської селекційно-дослідної станції і Миронівського інституту пшениці, створеного на її базі, та окремих структурних підрозділів. Показано роль академіка В.М. Ремесла і провідних учених у становленні науково-дослідної установи, що завдяки їхнім вагомим науковим здобуткам стала одним з провідних наукових центрів світу. History of the organization, development and activity of Myronivka breeding and research station and Myronivka Institute of Wheat which has been established on its base and individual departments and laboratories is elucidated. The role of Academician Vasyl’ M. Remeslo and leading scientists in the development of the scientific institution that owing to their significant academic achievements has become one of the leading research centers worldwide is shown.
Keywords: селекційно-дослідна станція; науково-дослідний інститут; відділи; лабораторії; провідні вчені; наукові здобутки; сорти-інновації; selection-experimental station; research institute; departments; laboratories; leading scientists; scientific achievements; sorts