Зміцнення здоров’я за допомогою оздоровчого плавання - Долиніна, Мила Милківна (My University, 2022)
У сучасних умовах розвитку нашого суспільства спостерігається різке зниження стану здоров'я населення та тривалості життя. До факторів, що погіршують функціональний та фізичний стан здоров'я людини, відносяться: гіподинамія, гіпокінезія, стрес, фізична та розумова перевтома, шкідливі звички, вік, порушення раціонального режиму дня, режиму праці та відпочинку. Фізична культура с найбільш дієвим фактором збереження та зміцнення здоров'я. Плавання — с складовою оздоровчої фізичної культури i мас величезний оздоровчий потенціал. Не перенавантажуючи організм, плавання дозволяє не тільки зміцнити здоров'я, а й покращити зовнішній вигляд. Систематичні заняття плаванням розвивають i загартовують організм, посилюють діяльність серцево-судинної, нервової та дихальної систем, зміцнюють опорно-руховий апарат, удосконалюють системи терморегуляції, активізують обмінні процеси, підвищують розумову працездатність, сприяють уповільненню процесів передчасного старіння організму людини, запобігають виникненню різноманітних хвороб, а отже, збільшують тривалість життя.
Keywords: здоров’я; плавання; health; swimming; кафедра фізичного виховання