Регуляція росту бактерій роду Lactobacillus - Старовойтова, Світлана Олександрівна; Орябінська, Лариса Борисівна; Горчаков, Володимир Юрійович (My University, 2008)
Отже, в ході виконання роботи показано, що при зміні часу впливу на той чи інший штам лактобактерій можна отримати різноманітні ефекти: або гальмувати, або прискорювати ріст бактерій. Час та інтенсивність впливу підбираються в залежності від штаму, що використовується. Отримані результати можуть знайти широке використання при вирощуванні мікроорганізмів в лабораторній та промисловій практиці. Thus, in the course of the work it is shown that by changing the exposure time for a given strain lactobacilli can get different effects either inhibit or accelerate the growth of bacteria. The time and intensity of exposure are selected depending on the strain used. The results can be widely use in the cultivation of microorganisms in laboratory and industrial practice.
Keywords: ріст; лактобактерії; growth; lactobacteria; кафедра біотехнології і мікробіології