Іншомовна лексика в сучасній українській періодиці - Шпякіна, Анна Ігорівна; Яременко, Світлана Андріївна (My University, 2015)
Ставлення до іншомовних слів завжди зумовлене конкретними історичними обставинами. Небажаним є надмірне використання запозичень, а також намагання очистити мову від іншомовних слів. Суспільна практика людей, історичний розвиток мови відбирають із запозичених слів необхідні, відкидаючи зайві, тобто ті, які позначають поняття, що вже мають у мові цілком прийнятне вираження. Cigarette foreign words always caused by specific historical circumstances. Junk is the excessive use of debt and attempt to clear the language from foreign words. General Practice People historical development of the language selected loanwords necessary, discarding excess, ie those which represent concepts that are already in the language perfectly acceptable expression.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; українська періодика; словниковий склад; іншомовна лексика; foreign language vocabulary; vocabulary; Ukrainian periodicals