Роль таємної організації «Філікі Етерія» в національно-визвольному русі Греції у 1821 – 1828 рр. - Пилипенко, Олександр Євгенійович (My University, 2013)
В статті висвітлено роль таємної організації «Філікі Етерія» в процесі національно-визвольної боротьби Греції у 1821 – 1928 роках. Показано діяльність таких історичних постатей як Д. Іпсиланті , І. Каподістрія. The article highlights the role of the secret organization "Filiki Eterija" during the national liberation struggle of Greece in 1821 - 1928 years. Displaying activities such historical figures as Ipsylanti D., J. Capodistria.
Keywords: таємна організація; національно-визвольний рух; демократичні свободи; secret organization; the national liberation movement; democratic freedoms; кафедра гуманітарних дисциплін