Синтез оптимального робастного керування - Гончаренко, Борис Миколайович; Лобок, Олексій Петрович (My University, 2014)
Розглядається задача побудови оптимального робастного керування у вигляді зворотного зв'язку від стану лінійної динамічної системи, яке мінімізує інтегрально-квадратичний функціонал при найбільш несприятливих збуреннях системи. Оптимальне мінімаксне керування знаходиться шляхом пошуку мінімально допустимого порогового значення функціоналу за допомогою чисельних ітераційних методів. The problem of constructing optimal robust control in the form of feedback on the state of a linear dynamic system, which minimizes the integral-quadratic functional under the most adverse perturbations of the system. Minimax optimal control is by finding the minimum threshold functional using iterative numerical methods.
Keywords: оптимізаційна задача; робастність; синтез робастного регулятора; рівняння Ріккаті; функція Гамільтона; сполучена система; критеріальна задача; optimization problem; robustness; robust controller synthesis; Riccati equation; Hamiltonian function; coupled system; original problem; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка