Тарасюк, Леся АнатоліївнаОлійник, Світлана ІванівнаКарпутіна, Маргарита Віталіївна2024-05-152024-05-152022Тарасюк, Л. А. Сучасна технологія фільтрування природними модифікованими матеріалами для підвищення якості лікеро-горілчаної продукції / Л. А. Тарасюк, С. І. Олійник, М. В. Карпутіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2022. – Т. 28, № 4. – С. 96–109.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43137У статті представлено результати дослідження фільтрувальних нетрадиційних модифікованих природних матеріалів — природного опалу та раухтопазу у порівнянні з кварцевим піском з метою удосконалення способу механічного фільтрування під час підготування води у виробництві лікеро-горілчаної продукції. Доведена перспективність використання модифікованих матеріалів природного опалу і раухтопазу для кондиціювання води та фільтрування водно-спиртової суміші у виробництві лікеро-горілчаної продукціїThe article presents the results of the research of filtering non-traditional modified natural materials — natural opal and rauchtopaz in comparison with quartz sand with the aim of improving the method of mechanical filtering during water preparation in the production of liquor and vodka products. The prospect of using modified natural opal and rauchtopaz materials for water conditioning and filtering the water-alcohol mixture in the production of liquor-vodka products has been provenukлікеро-горілчане виробництвоliquor-vodka productionфільтруванняfiltrationприродний матеріалnatural materialsнапоїdrinksкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваСучасна технологія фільтрування природними модифікованими матеріалами для підвищення якості лікеро-горілчаної продукціїArticlehttps://orcid.org/0000-0003-4127-8247https://orcid.org/0000-0001-7929-0300