Методи сучасної теорії управління - Ладанюк, Анатолій Петрович; Кишенько, Василь Дмитрович; Луцька, Наталія Миколаївна; Іващук, Вячеслав Віталійович (My University, 2010)
У навчальному посібнику розглядаються деякі розділи сучасної теорії управління, які безпосередньо стосуються проблеми створення систем автоматизації технологічних об'єктів, комплексів і виробництв. Це такі питанн: використання методу простору станів; оцінювання стану багатовимірних об'єктів; оптимальна фільтрація випадкових сигналів; синтез багатовимірних регуляторів і систем; основи робастного керування; основи синергетичної теорії керування. автоматизации технологических объектов, комплексов и производств. In the book discusses some sections of modern management theory that directly relate to problems of automation of technological facilities, complexes and industries. These are the issues: use of the method of state space; evaluation of multidimensional objects, the optimal filtering of random signals; synthesis of multidimensional controllers and systems, the foundation of robust control, the foundation synergetic control theory.
Keywords: сучасна теорія управління; modern management theory; систем автоматизації технологічних об'єктів; систем автоматизації технологічних комплексів; систем автоматизації технологічних виробництв; метод простору станів; багатовимірний об’єкт керування; фільтрація випадкових сигналів; синтез багатовимірних регуляторів; робастне керування; синергетична теорія керування; systems automation objects; systems automation systems; automation of technological industries; state space method; multidimensional control object; filtering of random signals; synthesis of multidimensional controllers; robust control; synergetic control theory; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка