Котеленець, Наталія СергіївнаДорохович, Вікторія Віталіївна2022-06-142022-06-142021Котеленець, Н. Проектування кількості моринги за кількістю мінеральних речовин в рецептурні органічного кексу / Н. Котеленець, В. Дорохович // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 139.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37647Застосовано розрахункові методи, що спрямовані на моделювання рецептури виробу за кількістю певних мінеральних речовин. Визначено, що для надання виробу статусу «функціональний харчовий» за вмістом, магнію, заліза, кальцію до рецептури кексів потрібно вводити від 5 до 11 г маринги на 100 г виробу. Calculation methods are used to model the product formulation by the amount of certain minerals. It is determined that in order to give the product the status of "functional food" in terms of content, magnesium, iron, calcium, from 5 to 11 g of maring per 100 g of product should be added to the cake recipe.otherкексиморингаорганічні продуктимінеральні речовиниорганолептичні показникиcupcakesmoringaorganic productsmineralsorganoleptic indicatorsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПроектування кількості моринги за кількістю мінеральних речовин в рецептурні органічного кексуThesis